Portrete pe campuri

Cand m-am intors din Norvegia, in loc sa o iau direct spre Galati, am facut un ocol, am intrat in Dobrogea prin sud si am traversat-o pana in Nord, la bacul spre Galati. Sa vad ce mai face, daca se coace, cum a inflorit, si cum mai miroase. Surprize placute, campuri inrosite de mac, lanuri de grau care se ingalbenesc deja, flori mov in palcuri compacte, o frumusete gata de privit si pozat.





Ma interesa in special cum este graul anul acesta, deoarece anul trecut, datorita ploilor nesfarsite, nu a fost bun ptr fotografiat, asa cum s-a intamplat in 2009, cand am facut porterete prin lanuri de-a lungul si de-a latul Dobrogei;



 Cred ca si anul acesta vom avea noroc de un spic curat, de culoare aurie, care poate fi folosit ca un bun fundal ptr. fotografia de portret, dar pana atunci verdele asta superb combinat cu rosul macilor poate fi exploatat max. o saptamana, doua. Asa ca ar fi timpul sa va faceti timp de o iesire pe camp ptr. o sedinta foto:










Din Iulie puteti profita de graul galben, de floarea soarelui sau de combinatia dintre cele doua, maci veti gasi tot mai putini, majoritatea ofiliti, asta daca nu o sa inceapa sa ploua.















 Dupa jumatatea lui Iulie dispar maci iar graul este perfect copt iar suprafetele mari vor functiona ca niste imense blende aurii, astfel puteti scoate o piele frumos colorata, iar tonurile vor fi pastelate datorita lipsei de contrast. Asteptati in zilele cu petice de nori ca acestia sa acopere soarele si faceti in acele momente fotografiile;








 Folositi haine deschise la culoare, de preferat fara culori tari sau mai bine chiar albe, asezate in unghiuri bune veti scapa de umbrele urate de sub barbie, nas si ochi. Supraexpuneti cadrele cu pana la o treapta, la limita de cliping, graul copt are tendinta sa pacaleasca expunerea aparatelor, subexpunand uneori sever.
 Ptr. fotografiile in zona cu verdeata sunt setari total diferite, vegetatia tinzand sa absoarba masiv lumina, dar despre asta voi discuta in detaliu la workshopul de fotografie de portret in natura de la Moeciu.






Lumina buna tuturor!

Comentarii

  1. Frumos descris aspectele legate de expunere.
    Interesanta si chestia cu folosirea graului ca blenda.
    Felicitari.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

OM 1 - Preview. The Show Must Go On!

Olympus OM D E-M 1 Mk II review - or how can you win, when everyone else thinks that you have lost…

Cum e cu Autofocus-ul